Kézzelfogható művészet mindenkinek – 3 hetes tapintható kiállítás és vándorkiállítás

Dátum: 2013 május 1-21.

Helyszín: Vakok Speciális Szakiskolája, Budapest

Tárlatvezető képzésünk a Kézzelfogható Alapítvány szervezésében a Vakok Iskolájának gyönyörű szecessziós épületében zajlott. Fontosnak tartjuk, hogy tapintható kiállításainkon látássérült tárlatvezetők segítsék a bekötött szemű látogatókat a kiállításban való tájékozódásban.

2013 májusában 3 hetes tapintható kiállítást szerveztünk a Szépművészeti Múzeumba. Ennek utóélete egy országos vándorkiállítás lesz 2014 őszétől 2015 nyaráig több vidéki város részvételével. A vándorkiállítás helyszínei: Kecskemét, Szeged, Fehérvárcsurgó, Győr, Baja, Dombóvár, Nyíregyháza.

A budapesti látássérültek, akik már többször részt vettek tárlatvezetőként tapintható kiállításainkban, most átadták tapasztalataikat vidéki sorstársaiknak. A Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógiai osztályát Mácsay Krisztina képviselte és segített mindenkit szakmai tudásával. Ekkert Zsuzsanna, a Vakok Speciális Szakiskolájának kommunikáció tanára a kapcsolatteremtésben adott fogódzókat és a híres épületben kalauzolta a vendégeket. Móga S. Erzsébet a Kézzelfogható Alapítványt mutatta be. Petneházy Emőke a nap házigazdája volt. Szakáll Dezdemóna és Bakos Judit Dávid Ádám közreműködésével a cateringet biztosította. Prepszl Tamás tanulónk az eseményeket elektronikusan rögzítette. Bencze Gina a fotókat készítette. Bogdán Móni, Szakony Kata a berendezésben segédkeztek. Szegedről a Rogers Gimnáziumból jöttek önkéntes tanulók Szűcs Péter Pál tanár vezetésével, akik Dér Vera szervezésében kísérték a Csongrád Megyei látássérülteket. Érkeztek még a programra Kecskemétről, Békéscsabáról, Győrből, Nyíregyházáról, Szegvárról, Orosházáról és Siófokról. A nap folytatásaként a szegedi gimnazistákkal és a győri Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége helyi szervezetével kézműves foglalkozás keretei között történő együttműködést beszéltünk meg.

Bejegyzés vége.

Facebook
X/Twitter
E-mail
Nyomtatás
Címke , , , , , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.