A Siemens sajtódíj egyik nyertese a Blind Journey tárlatvezetője

Dátum: 2024 április 18.

Helyszín: Budapest

2024 április 18-án este tartották a Siemens Media Award 2024 hazai díjátadóját, amivel a technológia témákban különösen magas színvonalon alkotó újságírók, tartalomkészítők munkáját ismerték el. A pályázatra olyan, 2023 április 1. és 2024 április 5. között publikált médiatartalmakat vártak, amik rámutatnak arra, hogyan segíti a technológia a fenntarthatóságot, illetve a gazdasági vagy a társadalmi fejlődést.

A Siemens Media Award pályázatára 21 pályamű érkezett, ezek egyike Sarusi István, a Kézzelfogható Alapítvány tárlatvezetőjének, egyúttal a NatGeo újságírójának „Láthatóvá tenni a láthatatlant” címet viselő, 2024 márciusában a National Geographic magazin online felületén publikált cikke volt. Sarusi István pályaműve elnyerte a zsűri különdíját, amiért gratulálunk!

Az öt díjazott munka egyúttal továbbjutott a Siemens régiós versenyére, ahol további nyolc ország (Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) sajtódíjának nyerteseivel méri össze a pályamunkákat a nemzetközi zsűri. A régió legjobb öt pályaműve meghívást kap a Concordia Ball bécsi újságírói rendezvényre is, ahol kihirdetik majd a győztes pályamunka benyújtóját. Az ő jutalma egy két személyre szóló belépő lesz a Salzburgi Ünnepi Játékokra.

Bejegyzés vége.

„Nézz körül más szemmel!” – Finisszázs!

Dátum: 2024 február 2-től március 10-ig.

Finisszázs március 7-én 17 és 19 óra között!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki még nem volt részese ennek az élménynek! Fellép Bartolf Zsuzsanna népdalénekes és az alkotók közül is sokan jelen lesznek.

Bejegyzés vége.

„Nézz körül más szemmel!”

Dátum: 2024 február 2-től 29-ig.

Nehéz elképzelni, hogyan érzékelik a körülöttünk lévő világot azok, akik születésüktől fogva vakok. Így sokszor lehetsz bizonytalan, hogyan fordulj hozzájuk, hogyan teremts velük kapcsolatot. Ezért hívtuk segítségül a mesterséges intelligenciát, hogy hét, születésétől fogva vak ember meg tudja mutatni, hogyan érzékelik Budapest forgalmas csomópontjait, ahol te is és ők is, nap mint nap megfordultok. Nézd meg az alkotásaikat, utazz velük, fedezd fel, ők hogyan látják a világot, és mindig jusson eszedbe amikor a városban vagy, hogy nézz körül más szemmel is, és segíts ott, ahol tudsz!

Nézd meg a holnap kezdődő kiállításunkat 2024 február 2. és 29. között az Akvárium Klubban, illetve keresd fel Blind Journey honlapunkat! Az eseményt összefoglaló PDF dokumentumot itt töltheted le.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Bejegyzés vége.

Színterek találkozása – kiállítás

Ébredések – kiállítás

Dátum: 2022 október 18.

A Szemben önmagammal című rendhagyó kiállításon halmozottan sérült, súlyos fokban látássérült sorstársak állítottak ki polgári foglalkozású tehetségekkel és művészekkel.

Bejegyzés vége.

Facebook
X/Twitter
E-mail
Nyomtatás