A Siemens sajtódíj egyik nyertese a Blind Journey tárlatvezetője

Dátum: 2024 április 18.

Helyszín: Budapest

2024 április 18-án este tartották a Siemens Media Award 2024 hazai díjátadóját, amivel a technológia témákban különösen magas színvonalon alkotó újságírók, tartalomkészítők munkáját ismerték el. A pályázatra olyan, 2023 április 1. és 2024 április 5. között publikált médiatartalmakat vártak, amik rámutatnak arra, hogyan segíti a technológia a fenntarthatóságot, illetve a gazdasági vagy a társadalmi fejlődést.

A Siemens Media Award pályázatára 21 pályamű érkezett, ezek egyike Sarusi István, a Kézzelfogható Alapítvány tárlatvezetőjének, egyúttal a NatGeo újságírójának „Láthatóvá tenni a láthatatlant” címet viselő, 2024 márciusában a National Geographic magazin online felületén publikált cikke volt. Sarusi István pályaműve elnyerte a zsűri különdíját, amiért gratulálunk!

Az öt díjazott munka egyúttal továbbjutott a Siemens régiós versenyére, ahol további nyolc ország (Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) sajtódíjának nyerteseivel méri össze a pályamunkákat a nemzetközi zsűri. A régió legjobb öt pályaműve meghívást kap a Concordia Ball bécsi újságírói rendezvényre is, ahol kihirdetik majd a győztes pályamunka benyújtóját. Az ő jutalma egy két személyre szóló belépő lesz a Salzburgi Ünnepi Játékokra.

Bejegyzés vége.

Címke , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.