A kiteljesedés szabadsága, avagy Szent László nyomában – tapintható kiállítás, Budapest

Dátum: 2017 szeptember 15-24.

Helyszín: D18 Galéria és kávézó, Budapest

2017 szeptember 15-én megnyitottuk kiállításunkat egy igazi, trendi helyen, Budapest Belvárosában. A D18 egy kávézó, könyvesbolt és antikvárium, a Szakrális Hét alatt pedig alkotásaink otthona.

A kiállítást egy kedves ismerős nyitotta meg, aki 2014-ben már részt vett előadóként látássérült tárlatvezetőink kiképzésében. Ő Mácsay Krisztina a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria művészettörténésze és múzeumpedagógusa. Krisztina nem egyedül érkezett a megnyitóra, hanem kolléganőjével, akiket két régi, már megfelelő gyakorlattal rendelkező tárlatvezető fiatal kalauzolt végig a tapogatózásban. Országos múzeumunk munkatársai „le is csaptak” a két tárlatvezető fiatalra, remélve, hogy a jövőben náluk is segítségre lesznek az érzékenyítő kiállításaikon. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezek a látássérült fiatalok alapítványunk védőszárnyai alatt szerezték meg tudásukat és egészítik ki jövedelmüket is egyben az alapítvány által biztosított munkával.

A megnyitó szenzációja Környei Miklós, Junior Prima Díjas gitárművész volt, aki lenyűgöző játékával tette hangulatossá a megnyitó programját.

2017 szeptember 15-én ragyogott a nap a Dessewffy utcában, bent az ízletes kávét hörpölték a vendégek, a gitár hangok elvarázsoltak mindenkit, a galérián folyt a „tapintásos wellness”.

Még van időd szeptember 24-ig eljönni és a falra ragasztott itiner utasításait követve Te is bejárhatod a tapintható kiállítást magad. Korhatár nincs!

Bejegyzés vége.

Facebook
X/Twitter
E-mail
Nyomtatás
Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.