TOUCH kiállítás – Design Hét 2016

Dátum: 2016 szeptember 22 – október 1.

Helyszín: Brody Studios, Budapest

Egy program, amiben alapítványunk még soha nem vett részt. Pazar, izgalmas!

A Design Hét és a Kézzelfogható Alapítvány közös programjában látássérült tárlatvezetőink fogják a vak sötétben a látogatók kezét és fejtik meg mi mire való, ha egy ülőalkalmatosságba botlunk. Kortárs, neves designerek munkái teljes sötétben, titokzatosan.

Müller Kinga a tárlat szülőanyja, kitalálója szerint:
Egy jól kialakított design tárgy nem csak nagyon szép, de megfelelően kidolgozott, kényelmes, puha, jók az arányai és profin van összeállítva. A látáson kívüli érzékszerveink azonban gyakran nem kapnak elegendő teret, vagy épp nincs időnk alaposan vizsgálódni „nekünk, fogyasztóknak”. A TOUCH kiállításon ülőbútorokat gyűjtünk össze, amelyeknél különösen fontos a kényelem és jól kidolgozottság, az anatómia.

A kiállított tárgyakat páratlan módon, „vakon” próbálhatják ki a látogatók anélkül, hogy tudnák, melyik ismert tervező híres, vagy még kevéssé híres székébe ülnek bele éppen. A cél, hogy a fogyasztók kicsit átértékelhessék a „kényelmes” és „formás” fogalmakat és magasabb szintre emeljük az érzékelést, valamint felhívjuk rá a figyelmet, mi mindent rejt egy jól megtervezett tárgy.

A kiállítók és a kiállított tárgyak listája titkos, de ígérjük, a végén mindenre fény derül! Az eseményen a részvétel regisztrációhoz kötött, 4 fős csoportok vehetnek majd részt és járhatják végig a designtárgyakat vak tárlatvezetőkkel.

ELŐREGISZTRÁCIÓ ITT

A tárlatnak a Brody Studios (1064 Budapest, Vörösmarty utca 38.) ad otthon, hétfőtől szombatig, 17-22 között van nyitva. Számos témakört végigjárunk együtt és olyan aktuális tárgytervezéssel kapcsolatos kérdésekre keresünk választ, amelyeknek teljesen új „nézőpontot” ad a vaksötétség. A tárgyakat mindenki értékelheti is, ami merőben új módon ad visszajelzést a tervezőknek saját alkotásaikról, közelebb hozza az alkotót saját tárgyának „fogyasztójához” és segíti a termékfejlesztési folyamatot.

Várunk mindenkit szeretettel a TOUCH-on egy jókora bútortapogatásra, ergonómiai és designelméleti tapogatózásra! Érdeklődni egyéb részletekről a touch.kiallitas@gmail.com-on tudtok.

A program a Design Hét Budapest 2016 eseménysorozat hivatalos része.

Duna tv riport, Sajtó cikk, Kerékgyártó András tervező és kiállító filmje a Touch kiállításról.

Bejegyzés vége.

Facebook
X/Twitter
E-mail
Nyomtatás
Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.